Kyphi ook wel Kapet genoemd

 
 

In totaal telt deze kyphi 21 ingrediënten en het proces neemt 9 weken in beslag.  De originele ingrediënten zijn:

Vijgen, Dadels, Rozijnen, Rode Port, Honing, Blauwe Lotusolie, Frankincense, Mirre, Jeneverbes, Sandelhout, Benzoin-hars, Gember, Kardemom, Palo Santohout, Dragon Blood, Copal, Galangalwortel, Cederhout, Kaneel, Orriswortel, Arabische gom.


Helende eigenschappen zijn:


Vermindert stress, voorziet in meditatieve kalmte, bevordert nachtrust en prettig dromen, verschaft vredige gevoelens en een idee van tijdloosheid.


Gebruik


De handgevormde pallets kunnen gebrand worden op een electrische wierookbrander of op een kooltje. Op een electrische wierookbrander verspreiden ze wel een paar avonden hun geur.

Ze gaan dus langer mee dan traditionele wierook.

 

Kyphi was een zeer belangrijke tempelwierook in het Oude Egypte. Het had grote rituele betekenis en werd ook gebruikt om de helende eigenschappen. Daarnaast is het vooral een wierook met een prettig aroma.


Plutarchus vermeldt dat de priesters drie keer per dag wierook brandden, waarvan Kyphi als laatste tijdens de schemering. 


Er zijn maar een paar geschiedkundige overleveringen van het recept voor Kyphi bekend, zoals op papyrus en op enkele oude tempelmuren. Alle recepten vermelden wijn, honing en rozijnen. 


Deze Kyphi Wierook van Healthspirit is na een eigen, intensieve oriëntatie op het product gemaakt volgens een lang en complex procedé.Blikje met 20 handgemaakte pallets

25,00 


Aangetekende verzending 7,50 euro.

Verzending wordt gedaan vanuit Alicante en kan een week duren.


Voor bestellingen neem contact op

Kyphi ingrediënten